De eerste stappen

Door Khatarian op zaterdag 4 juni 2011 17:00 - Reacties (8)
Categorie: Games, Views: 3.267

Hallo allemaal,

Laat ik mezelf eerst even voorstellen.

Ik ben Boudewijn, 15 jaar en zit op het vwo van het Ichthus College.
Zoals veel jongen houd ik van gamen, voornamelijk race, rpg en fsp.

Sinds kort ben ik bezig om filmpjes te maken (uit games) en deze te bewerken, hier heb ik nog weinig ervaring in, maar het is wel grappig om te doen.

Eerst als voorbeeld hoe het begon:

Juist ja, geen cuts toegevoegt, geen wit balans even aan gemaakt.
Een spontaan begin en een afgezaagd einde.

Maar toen ontdekte ik dat ik tekst effecten kon toevoegen.

Toen ontstond dit:

Beter, ookal zeg ik het zelf, maar nog steeds een afgezaagd einde.
Daar moest verandering in komen.

Na veel geklooi en veel mislukkingen kwam dit er uit rollen:

Jaja, een Credits screen, maar zonder muziek of, wacht, waar staat het woord Credits?
Oeps, vergeten...

Dus toen nog een poos zitten aanklooien (anders kan ik het echt niet noemen), bijna alle knopjes hebben uitgeprobeerd (en vaak de undo knop gebruikt. Die knop weet ik ondertussen wel te vinden, tegenwoordig de ctrl+z) Had ik de Credits verbeterd en muziek er onder weten te zetten.

Hier is weer een voorbeeld:

En toen was ik tevreden met hoe het er uit zag, maar het zal toch nog wel beter kunnen? Dus als iemand nog punten heeft wat ik zou kunnen verbeteren, laat het me svp weten in de reacties hieronder. Maar wel graag opbouwende kritiek, reacties zoals slecht, bagger en dergelijke worden gratis en voor niets verwijderd.

En natuurlijk wat je zo vaak lees op Youtube, Thumbs up and please subscribe to my channel!
( Mijn channel kan je vinden door naar mijn homepage te gaan of foor aan de zijkant te klikken op de link)
En voor als je tijd hebt, neem dan de tijd om eens rond te kijken op mijn channel en de andere filmpjes te bekijken en laat vooral weten wat je er van denkt!

Nou, dat was het voor nu, tot de volgende keer als ik weer wat te melden heb.

Reacties


Door Tweakers user sypie, zaterdag 4 juni 2011 18:05

Het wordt veel leuker als je het eindresultaat ook nog eens door BoinxTV haalt (alleen voor Mac).

Door Tweakers user Khatarian, zaterdag 4 juni 2011 18:07

sypie schreef op zaterdag 04 juni 2011 @ 18:05:
Het wordt veel leuker als je het eindresultaat ook nog eens door BoinxTV haalt (alleen voor Mac).
Het probleem is dat ik geen Mac bezit, maar alsnog bedankt voor de tip.
Van wat ik kan vinden is het een editor (correct me if I'm wrong) en daar gebruik ik Cyberlink PowerDirector 9 al voor.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 4 juni 2011 18:09]


Door mick, zaterdag 4 juni 2011 18:10

Leuk gedaan, alleen zou ik het geluid van de auto iets meer willen horen. Keep up the goodwork!

Door Tweakers user Khatarian, zaterdag 4 juni 2011 18:12

mick schreef op zaterdag 04 juni 2011 @ 18:10:
Leuk gedaan, alleen zou ik het geluid van de auto iets meer willen horen. Keep up the goodwork!
Thanks, ik zal wat gaan rommelen in de instellingen van DiRT en anders boost ik het volume met een aantal decibel.

Door Tweakers user Khatarian, zaterdag 4 juni 2011 19:56

Ik heb net weer een geŁpload, maar nu met meer motor geluid :)
http://www.youtube.com/watch?v=hu5gW6B2W4s

[Reactie gewijzigd op zaterdag 4 juni 2011 19:56]


Door Tweakers user Ventrigo, zaterdag 4 juni 2011 23:04

Er zit nog een glitch op 1:30 en 2:30 (weet niet of dat ook bij jou zo is?). Voor de rest mooie filmpjes en ziet dat je het beeld wat rustiger over wil laten komen.

Om toch nog iets meer rust er in te krijgen kijk of je op spectaculaire momenten een slow-mo er tussen kan gooien. Dan kan de kijker kijken wat er precies gebeurt. Ken het spel niet zo heel erg goed, maar als er een track met een jump is, dan de jump goed in beeld te brengen :). Hoop dat je hier iets mee kan?

Door Tweakers user RobIII, zondag 5 juni 2011 00:48

Ik vind je filmpjes leuk, maar (en don't get me wrong): in de paar racegames die ik in mijn tijd wel eens speelde kon ik naderhand een replay van de race zien en daar kwamen dezelfde soort beelden (met automatische viewpoint switches) vanzelf uit rollen. Wat heb je precies moeten doen om dit aan elkaar te monteren? Het komt namelijk voor mij over als "op record rammen, replay aanzwengelen, wachten tot de replay klaar is". Neemt niet weg dat je racekunsten an sich binnen Dirt3, voor deze leek althans, er netjes uit zien :P

Verder vind ik de eindcredits, to be honest, wat knullig aandoen. Bij dit soort zaken is het juist de kunst om zo weinig mogelijk "filters", "knopjes", "effecten" en andere zaken aan te raken; de kunst van het weglaten. De letters hoeven dus, wat mij betreft, niet geanimeerd, de "bokeh" achtergrond is ook onnodig IMHO: ik zo gaan voor een mooie "still" uit de opname die net getoond is met bijv. de brightness flink teruggedraaid als achtergrond of zelfs voor een compleet zwarte achtergrond. Ook vind ik de eindes nog steeds abrupt; ik ken Dirt3 niet (en misschien je publiek ook niet (zo zeer)) en dus zag ik de "finish line" niet echt; voor mij houdt het dan heel abrupt op. Ik zou het mooi vinden als je de auto remmend tot stilstand zag komen; maar dan moet 't natuurlijk wel ook mogelijk zijn binnen Dirt3 om na de finish nog even "te parkeren". Je zou dan eventueel de credits ook kunnen laten verschijnen net na finishen en tijdens het 'parkeren'.

Maar goed, smaken verschillen. It's just my §0,02 en goedbedoelde, opbouwende kritiek.

[Reactie gewijzigd op zondag 5 juni 2011 00:53]


Door Tweakers user Khatarian, zondag 5 juni 2011 07:48

Ventrigo schreef op zaterdag 04 juni 2011 @ 23:04:
Er zit nog een glitch op 1:30 en 2:30 (weet niet of dat ook bij jou zo is?).

Om toch nog iets meer rust er in te krijgen kijk of je op spectaculaire momenten een slow-mo er tussen kan gooien. Dan kan de kijker kijken wat er precies gebeurt. Ken het spel niet zo heel erg goed, maar als er een track met een jump is, dan de jump goed in beeld te brengen :). Hoop dat je hier iets mee kan?
Die glitch komt uit het spel zelf, geen idee waarom dat gedaan wordt.

De tip over slomo zal ik meenemen voor de volgende opname.
RobIII schreef op zondag 05 juni 2011 @ 00:48:
Ik vind je filmpjes leuk, maar (en don't get me wrong): in de paar racegames die ik in mijn tijd wel eens speelde kon ik naderhand een replay van de race zien en daar kwamen dezelfde soort beelden (met automatische viewpoint switches) vanzelf uit rollen. Wat heb je precies moeten doen om dit aan elkaar te monteren? Het komt namelijk voor mij over als "op record rammen, replay aanzwengelen, wachten tot de replay klaar is". Neemt niet weg dat je racekunsten an sich binnen Dirt3, voor deze leek althans, er netjes uit zien :P

Verder vind ik de eindcredits, to be honest, wat knullig aandoen. Bij dit soort zaken is het juist de kunst om zo weinig mogelijk "filters", "knopjes", "effecten" en andere zaken aan te raken; de kunst van het weglaten. De letters hoeven dus, wat mij betreft, niet geanimeerd, de "bokeh" achtergrond is ook onnodig IMHO: ik zo gaan voor een mooie "still" uit de opname die net getoond is met bijv. de brightness flink teruggedraaid als achtergrond of zelfs voor een compleet zwarte achtergrond. Ook vind ik de eindes nog steeds abrupt; ik ken Dirt3 niet (en misschien je publiek ook niet (zo zeer)) en dus zag ik de "finish line" niet echt; voor mij houdt het dan heel abrupt op. Ik zou het mooi vinden als je de auto remmend tot stilstand zag komen; maar dan moet 't natuurlijk wel ook mogelijk zijn binnen Dirt3 om na de finish nog even "te parkeren". Je zou dan eventueel de credits ook kunnen laten verschijnen net na finishen en tijdens het 'parkeren'.

Maar goed, smaken verschillen. It's just my §0,02 en goedbedoelde, opbouwende kritiek.
Ja, kom het op te menen is het inderdaad op de replay knop rammen, maar ook meer omdat ik het switchen van viewpoints veel beter er uit vind zien dan de hele tijd op 1 viewpoint blijven hangen.

Over het einde, de race stopt in een klap en het beeld gaat dan op zwart, bij DiRT 2 was het nog een stukje van de finish als je zelf nog aan het racen was zeg maar (ik hoop dat het duidelijk is wat ik bedoel)

Ik dacht zelf dat het wat leuker oogde met de bokeh, maar nu dat je er over begint, het ziet toch wel een beetje chaotisch. Ik zal eens kijken of ik niet dan nog een klein stukje uit de race, of de finish met laag contrast er onder kan zetten en dat dan in slomotion.

Hartelijk bedankt voor alle opmerkingen en de 2 centjes!

Edit: de laatste creatie waar ik zoveel mogelijk tips en opmerkingen in heb mee genomen: http://www.youtube.com/watch?v=zCcxsZh-G04

[Reactie gewijzigd op zondag 5 juni 2011 11:33]


Reageren is niet meer mogelijk